Fabriek uitsn 14

Bedrijfsuitbreiding en automatiseringsslag

di 05 jul 2016

Twilmij rondt ingrijpend investeringsproject met succes af “Deze uitbreiding is goed voor onze flexibiliteit”

Twilmij legt de laatste hand aan een ingrijpende bedrijfsuitbreiding en automatiseringsslag. Dit resulteert in een grotere opslag- en verwerkingscapaciteit en meer logistieke flexibiliteit. “Met hetzelfde aantal mensen kunnen wij onze klanten ook bij voortgaande groei optimaal blijven bedienen”, zegt algemeen directeur René Slagmolen. 
Het vergde een stevige investering, maar de resultaten zijn er ook naar. Aansluitend op de bestaande productie- en opslaghal is een compleet nieuwe hal van 1500 m2 verrezen, die plaats biedt aan 62 grondstofsilo’s, vier Alfra doseerwegers, twee Nauta mengers, een derde afzaklijn, vijf extra eindproductsilo’s en een volledig geautomatiseerd kettingtransportsysteem voor containers met lift, dat nieuw en oud met elkaar verbindt.

Ruimere jas, meer armslag
“Daar waren we hard aan toe, want het jasje begon te knellen”, licht René Slagmolen toe. “In een markt die qua omvang al heel lang stabiel is, weet Twilmij al jarenlang consequent groei te realiseren. Dat is geen doel op zich, maar we moeten die groei wel faciliteren. Dankzij deze investering kunnen we onze klanten met hetzelfde aantal mensen ook bij voortgaande groei optimaal blijven bedienen.”
Dankzij de uitbreiding en modernisering kan Twilmij de meeste recepten nagenoeg automatisch produceren. De grondstof- en eindproductregistratie is zelfs volledig geautomatiseerd. Dit komt de efficiëntie ten goede en vermindert de kans op fouten. De vijf extra eindproductsilo’s maken het mogelijk om extra bulkvracht klaar te zetten. Dit reduceert de wachttijden voor transporteurs en biedt meer flexibiliteit in de uitlevering. “We hebben er lang naar uitgekeken”, merkt de algemeen directeur op. “Temeer daar we nu ook ten aanzien van veiligheid en preventie wat punten op de i konden zetten. Alle silo’s, meng- en transportsystemen voldoen nu aan de ATEX richtlijnen, dus Twilmij is ook in dat opzicht helemaal up to date.”

Pluim
Slagmolen heeft veel waardering voor de snelheid en souplesse waarmee het project is gerealiseerd, terwijl het bedrijf voortdurend in bedrijf is gebleven. “Dat vergde soms de nodige improvisatie, ook van onze eigen mensen”, zegt hij. “Ik ben enorm trots – én opgelucht – dat onze klanten nagenoeg niets van deze verbouwing hebben gemerkt. Een pluim is daarvoor wel op zijn plaats.”

Nieuwe fabriek

 

Luchtfoto