Gewas uitsn 2

Geen gevaar met 3 generaties TWILMIX Mycostick

di 02 jan 2018

In granen, ruwvoeders en vochtige bijproducten kan de uitgroei van mycotoxines schadelijke effecten op darmniveau voor het dier veroorzaken. Dit resulteert in verminderde productie, slechtere prestaties of verlaagde vruchtbaarheid. Om de opkomende druk van mycotoxines voor te blijven heeft Twilmij B.V. een pakket mycotoxinebinders ontwikkeld.

Met de eerste generatie TWILMIX MycoStick (o.b.v. kleimineraal en gistcelwand) is al jaren succes bewezen in de aanpak richting met name ZEA en aflatoxine. Met de tweede generatie TWILMIX MycoStick Xtra werd d.m.v. toevoeging van silymarine, dat de lever ondersteunt wanneer deze onder druk staat bij een mycotoxinebesmetting, meer ondersteuning geboden aan de antioxidantstatus van het dier.

Met de nieuwe derde generatie TWILMIX MycoStick Advanced / TMR biedt Twilmij een nog bredere werking. Door een enzymatische aanpak, kan naast ZEA, aflatoxine en ochratoxine, ook zeer effectief tegen DON opgetreden worden. Daarnaast TWILMIX MycoStick Advanced / TMR ook een met algen behandeld kleimineraal, wat een veel grotere bindingscapaciteit heeft t.o.v. de gangbare kleimineralen. Waarbij bovendien de mycotoxines, die moeilijk gebonden kunnen worden, onschadelijk gemaakt (dit zijn met name de enzymen, maar ook de Ultrasorb bevat etherische oliën en gistproducten).

De derde generatie TWILMIX MycoStick kan zowel in premix (Advanced) als aanvullende diervoeder (TMR) worden verstrekt. Hiermee heeft u dus altijd het meest effectieve wapen tegen mycotoxines beschikbaar.

Om u meer inzicht te geven in de status van mycotoxines op het bedrijf biedt Twilmij een interessant monitoringsprogramma aan, hiermee kunt u gericht de aanpak inzetten en krijgt u bovendien meer inzicht in de besmettingsbronnen in het voer.

Met deze totaaloplossing staat Twilmij u bij om de nadelige effecten van mycotoxines tot een minimum te beperken!