Petfood uitsn 2

TWILMIX Stressmix Petfood 1%

do 05 okt 2017

In het dagelijks leven kunnen honden en katten allerlei vormen van stress ondergaan. Hoe dit tot uiting komt zal afhangen van hoe het dier hiermee omgaat. Over het algemeen zal het geen probleem zijn, maar bij langdurige blootstelling kan het gedrag van het huisdier gaan veranderen. Daarnaast worden verschillende problemen zoals blaasontstekingen toegeschreven aan stress. Het wegnemen van stressprikkels is daarom van belang. Soms is dit echter niet altijd mogelijk. Voor deze dieren heeft Twilmij TWILMIX Stressmix Petfood ontwikkeld.

Van bepaalde zuiveleiwiten is vastgesteld dat deze goed zijn voor de gemoedstoestand. Bij honden worden lagere cortisolwaardes waargenomen en katten zijn minder bang voor vreemden. Tryptofaan is een voorloper van de neurotransmitter serotonine. Serotonine speelt vervolgens een belangrijke rol bij de gemoedstoestand en angst. Bij de formulatie van TWILMIX Stressmix Petfood is rekening gehouden met het aminozurenprofiel van het voer om de dosering van tryptofaan vast te stellen. Ook vitamine C speelt een belangrijke rol bij stress. Vitamine C speelt namelijk een rol in de aanmaak van het stresshormoon cortisol. Ook blijkt dat het lichaam meer vitamine C gebruikt tijdens stresssituaties. Door deze daling daalt ook de weerstand van het dier. TWILMIX Stressmix Petfood helpt bij het verminderen van de stressgevoeligheid van de hond of kat. Het combineert de positieve eigenschappen van het zuiveleiwit, vitamine C en tryptofaan.

KENMERKEN

  • Een aanvullende premix voor petfood;
  • Combinatie van verschillende voedingsmaatregelen welke goed zijn voor de gemoedstoestand;
  • Drager: ontsloten rijst;
  • Eenvoudige toepassing.

Gebruik
TWILMIX Stressmix Petfood 1% wordt via het voer toegepast bij stresssituaties of dieetvoeders.

Toepassing
De adviesdosering van TWILMIX Stressmix Petfood 1% is 10 kg per ton eindvoer.

Verpakking
TWILMIX Stressmix Petfood 1% is verpakt in 25 kg zakken.

Houdbaarheid
TWILMIX Stressmix Petfood 1% is in gesloten verpakking, mits koel en droog opgeslagen, tot 6 maanden na productiedatum houdbaar.

Code
03P0859

Referentie(s)
- Nieuwe ontwikkelingen Petfood
- Dieetvoeders voor katten