Rund Melkkoe uitsn 3

Vervang deze zomer natriumbicarbonaat

di 22 mei 2018

Natriumbicarbonaat wordt al jaren ingezet tegen pensverzuring, maar de beschikbaarheid van deze stof staat al geruime tijd onder druk. Aan de andere kant neemt met het warmer wordende weer en de zomer voor de deur de vraag naar natriumbicarbonaat juist toe. Als alternatief biedt Twilmij nu twee hoogwaardige alternatieven: TWILMIX Rundvee Buffer Xtra voor melkkoeien en rosékalveren en TWILMIX Geiten Buffer voor de geitenhouderij.

Bij de ontwikkeling van deze producten is gekeken naar de eigenschappen en de effectiviteit van de verschillende buffers. Op basis daarvan zijn specifieke, op bovengenoemde dieren afgestemde combinaties tot stand gekomen met een snelle én langdurige bufferende werking.

De nieuwe buffers bevatten nog maar een beperkte hoeveelheid natriumbicarbonaat. Het totale natriumgehalte valt hierdoor een stuk lager uit, waardoor de Na/K-balans minder in het gedrang komt. Speciaal geselecteerd magnesiumoxide zorgt voor een snelle aanvangswerking in de pens, terwijl zeealgenkalk de producten hun duurwerking geeft.

Prijs en dosering van de beide bufferproducten zijn vergelijkbaar met die van natriumbicarbonaat. Hierdoor is natriumbicarbonaat 1 op 1 te vervangen. TWILMIX Rundvee Buffer Xtra is te bestellen onder de code 03R0960 en de TWILMIX Geiten Buffer onder de code 03G0300. Voor verdere details kunt u desgewenst contact opnemen met uw accountmanager of met nutritionist herkauwers Elwin Brons.